LITERATURE

"Literature is a power to be possessed, not a body of objects to be studied" (Anonymous)

diumenge, 15 de juliol del 2012

Un llibre: Salvant obstacles, Pere J. Carbó.

Hi torno per seguir escrivint sobre literatura infantil i juvenil. Aquest cop us porto un llibre recomanat per a nens a partir de 10 anys de l'autor Pere J. Carbó, Salvant obstacles.

És una novel·la destinada a uns nens més grans, amb el protagonista de la mateixa edat a la qual va destinat el llibre, el qual passa per una sèrie de problemes que són difícils d'explicar i sobretot d'expressar. És una història molt àgil de llegir però amb temes profunds com poden ser la mort, enfrontar-se a la malaltia d'un ésser estimat (aquest cop, un gat), la mentida i com pal·liar els problemes típics de l'edat, com poden ser les males notes i la mala reacció dels pares per aquest tema. A més, té algun que altre fragment divertit i entretingut de llegir. 

Una vegada més, ens trobem amb un llibre que parla de la superació d'obstacles, aquest cop sentimentals i d'expressió, també tracta l'amistat i l'amor de la família. 

És una novel·la narrada en primera persona, a estones introspectiva i a estones podem trobar diàlegs del protagonista amb la seva família o altres personatges de la història. El vocabulari és entenedor per a nens i nenes d'aquesta edat però amb alguna paraula o expressió no molt utilitzada que faci que hagin de buscar que significa, tant pel context o amb l'ajuda del diccionari.