LITERATURE

"Literature is a power to be possessed, not a body of objects to be studied" (Anonymous)

diumenge, 5 d’agost del 2012

Estimar la lectura

A casa som molt lectors. Encara que compartim gust per alguns estils literaris, d'altres no ens hi assemblem tant. Però aquí està la gràcia de la lectura: a mi em poden captivar les històries personals de la Isabel Allende, per exemple, i al meu marit no tant; o bé a ell li poden encantar els llibres de ciència ficció de Dan Simmons i a mi no entusiasmar-me gaire. Para gustos, colores.
Per aquest motiu tenim una biblioteca força àmplia de llibres que, tot sigui dit, algun dia hem d'endreçar i organitzar. Però algun dia.
El cas és que penso que s'ha d'inculcar el gust de la lectura als més petits de la casa. Per poder fer-ho s'ha de fomentar aquest gust llegint-los contes, mirant-los amb ells, deixant que els remeni... Com he dit, el meu marit i jo tenim una biblioteca àmplia, però amb 14 mesos que té el meu fill podríem dir que ell també (adaptada a la seva edat, clar està!). Tenim llibres tovets, amb forma d'animals, de tapa dura i fulls gruixuts, llibres amb sons d'animals... i d'altres que són contes per llegir-li en veu alta i que ell pugui gaudir de més gran tot sol (com és el cas d'un conte que li van fer i regalar els seus tiets). 
Intentant encabir els personatges
Doncs bé, puc dir amb orgull que de moment al Biel li encanten els contes! Quan sent la paraula "conte" ja sap que aniràs a l'estanteria del menjador (o de l'habitació) i li agafaràs un conte per compartir una estona junts. S'espera davant del sofà perquè l'agafis i l'asseguis al teu costat o a sobre teu. I junts anem passant les pàgines del llibre triat i anem observant les il·lustracions, sentint els sons o tocant les diferents textures.